Нова отстрочка на делото за похитеното в Нова Зеландия дете

Крими

25-02-2014, 12:13

Снимка:

24 часа

Автор:

Елица Велчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Чакат в съда бащата на отвлечения в Нова Зеландия Гошко

Неизпълнени съдебни поръчки в Нова Зеландия и Великобритания спънаха делото за похитеното от баща си бургаско момче Георги Бакалов. Процесът е отложен за резервните дати през  юни и септември, когато се очаква да стартира същинското съдебно следствие. 

Няма отговор на поръчката до Нова Зеландия за устанавяване на подсъдимия Гари Ардерн, биологичния баща на 12-годишния Георги Бакалов, казаха от Бураскиия окръжен съд. До момента няма и информация по другата поръчка свързана с установяването на брака между  родителите на момчето. Тезата на защитата е, че двамата са се венчали в църква в Шотландия, а това променя обстоятелствата по делото. По време на едно от предишните заседания българският адвокат на Гари Ардерн обясни, че този брак се признава за официален. 

Дали Петра Бакалова и Гари Ардерн са  семейство обаче, засега не може да бъде установено  по съдебен път. Ако обвиненият родител не може да бъде намерен и призован да се яви в съда е възможно делото срещу него да бъде гледано задочно. Решението за отстрочка на процесът е взето в закрито съдебно заседание. Днес обаче пред съдебната зала в Бургаския окръжен съд бяха дядо и внук Бакалови в очакване на някакво развитие.

Георги Бакалов беще отвлечен от баща си Гари Ардерн през 2011 г. и живя почти година при близките му в Нова Зеландия. През 2012 г.  с решение на тамошния съд момчето беше върнато в България.