ВИДЕО: Гришо скочи в Тихия океан, направи голямо шоу

Григор Димитров игра тенис във вода

Първата ракета на България Григор Димитров демонстрира майсторството си насред Тихия океан. Той игра срещу канадката Южени Бушар на специално изграден за водата мини-корт.

Двамата тенисисти пристигнаха с хеликоптер на яхта в залива в Акапулко, пише standartnews.com.

"Това определено е най-приятното преживяване, което съм имал в Тура. Радвам се, че получих възможност да направя подобно нещо. Беше нещо специално и определено ще имаме какво да разказваме в бъдеще. Хубаво беше, че успяхме да го направим при толкова добро време, в толкова красив град. Беше много вълнуващо", коментира Димитров.

Бушар и Димитров за първи път играха във вода, а след демонстрацията пред множество фоторепортери те се хвърлиха с дрехите в топлата вода.

22-годишният Димитров е поставен под номер 4 в основната схема на сингъл, където в първия кръг в сряда сутринта ще излезе срещу Маринко Матошевич (Австралия).

Гришо трябваше да играе в първия кръг на двойки тази нощ, но двубоят срещу шампионите от Откритото първенство на Австралия и водачи в схемата Лукаш Кубот (Полша) и Роберт Линдстед (Швеция) не се състоя, след като партньорът на българина Юрген Мелцер (Австрия) се отказа поради контузия.