Екстрадират 19-годишен добричлия на съд в Германия

Крими

25-02-2014, 14:37

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Младежът е обвиняем за опит за убийство

Окръжен съд – Добрич предава на Германските съдебни власти добричлията Сергеев Славов.

         Съдебното производство е образувано въз основа на Европейска заповед за арест, издадена от прокурор при Прокуратура – Берлин,  Германия, за осъществяване на наказателно преследване за опит за убийство с опасни за живота телесни повреди, което е престъпление и по нашия НК.

         В ранната утрин, около 3:30ч., на 25.07.2013г. обвиняемият и негов съучастник поради сбиване били изгонени от танцова зала в гр. Берлин. От гняв и яд двамата съучастници направили план да си отмъстят на някое от лицата, които участвали в това сбиване и да му нанесат големи, по-скоро смъртоносни повреди. Славов и неговия съучастник нападнали трето лице като  с метален прът му нанесли множество удари по гърба и главата. Животът на пострадалия е бил спасен само чрез бързото оперативно и интензивно лечение, на което своевременно е бил подложен.

Обвиняемият Милен Сергеев Славов даде пред съда според изискванията на закона изричното си съгласие да бъде предаден на Германските съдебни власти.

         Добричкият окръжен съд допусна днес предаването на 19-годишния Славов на Германия за осъществяване на наказателно преследване за престъплението.

         По отношение на Славов Бе потвърдена и взетата мярка за неотклонение „задържане под стража” до фактическото му предаване на ФРГ.

         Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.