Наградиха Ж. Аладжова с отличие от Националния конкурс „Пожарникар на годината”

Конкурсът се организира ежегодно от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”

Заместник-министърът на вътрешните работи Пламен Ангелов връчи на областния управител Живка Аладжова наградата  на церемония, която се проведе на 25 февруари 2014 година в Концертната зала на Централен военен клуб в столицата. На нея присъстваха още Главният секретар на МВР Главен комисар Светлозар Лазаров, официални лица и гости.

„За мен е чест да приема отличието  от ежегодния Национален конкурс „Пожарникар на годината”. Благодаря за отличието, то има голямо значение за мен. В днешния ден отново искам да благодаря за професионализма и отговорността на служителите на Областното управление „Противопожарна безопасност и защита на населението”, на военнослужещите, както и на доброволците, които се включиха в гасителните действия през изминалото лято.

Благодаря и на Министъра на отбраната Ангел Найденов, който се отзова на инициативата ми да се съкрати времето за реакция на модулните формирования на Българската армия при гасенето на пожари. Процедурата се скъси с близо 50 минути.

Когато човек се намира на пожар разбира истинската стойност на времето, защото всяка минута му се струва година.  Обръщам се към всички хора -  нека заедно да пазим горите от пожари, защото те са белите дробове на природата.”, каза Областният управител Живка Аладжова на церемонията, по време на която й бе връчено отличието.

Областният управител Живка Аладжова бе удостоена с отличие от Националния конкурс „Пожарникар на годината”  за съществен принос в осигуряването на пожарна безопасност  и защита на населението.

Конкурсът се организира ежегодно от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.