Закопчаха за кражба жената на милиардера Дмитрий Риболовлев

Съпругата на шефа на Бербатов забърсала огърлица с брилянти за 25 млн. евро

Съпругата на руския милиардер и собственик на футболен клуб „Монако” Дмитрий Риболовлев е била задържана в Кипър, съобщи ИТАР – ТАСС, позовавайки се на информация от официален източник от местната полиция.

До финансовия колапс на острова руският богаташ бе най-големият акционер на Bank of Cyprus. С името му е свързано придобиването на най-скъпия пентхаус в Манхатън (88 млн. долара) и имението на Доналд Тръмп във Флорида (95 млн. долара), както и вилата на актьора Уил Смит на Хаваите (20 млн. долара), където сега Риболовлев се отдава на най-новата си страст - сърфа. 

През 2013-а руският предприемач стана собственик на двата гръцки острова Скорпиос и Спарти за 100 млн. долара. Продавач на имотите бе внучката на корабния магнат Атина Онасис, която предложи острова за продажба, след като на съпруга й, бразилеца Алваро де Миранда, бе отказано гръцко гражданство. 

Според кипърската полиция Елена Риболовлева е долетяла на острова с частния си самолет на 24 февруари сутринта от Швейцария.Веднага след кацането на самолета тя е била задържана от полицията и в момента се намира в полицейски участък в град Лимасол. Води се разследване, но официална информация засега не е давана.

Местни медии обаче вече раздухаха историята на богатата рускиня. Според тяхната неофициална информация, Риболовлева е задържана по искане на адвокатите на Domus Trust. 

Според вестник Cyprus Mail, който се позовава на адвокат, Елена е получила от компанията огърлица с брилянти още през 2009 година, предала е бижуто на дъщеря си и въпреки напомнянията, не го е върнала нито платила досега. Стойността на огърлицата се изчислява на 25 милиона евро.