ПловдивУтре: 26 февруари

Мисия Пловдив

25-02-2014, 17:09

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво, къде, кога ще се случва в града

В сряда времето в Пловдив ще бъде слънчево. Максималната температура ще е около 10 градуса, сутринта – 1.

Какво, къде, кога

Община Пловдив изгради жилища за деца и младежи по социален проект. "Да приемем всяко едно дете" е реализиран по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

Разработили сме проекта, за да гарантираме правото на децата и младежите на семейна среда и на достъп до качествена грижа и услуги според индивидуалните им потребности, посочи заместник-кметът по социални дейности, младежка политика и спорт Георги Титюков.

Той и екипът, който ръководи проекта, ще представят новите социални услуги утре от 10.00 ч. в един от изградените центрове за настаняване от семеен тип – Къща № 1 /зад блок 6 в ЖК "Тракия"/.  

С проект по Оперативна програма "Регионално развитие" общината ще осигури достъпна и екологична градска среда в парк "Цар Симеонова градина". Това съобщи ръководителят инж. Димитър Кацарски, зам.-кмет на Пловдив.

В 11 часа в БТА-Пловдив ще бъде представен проектът "Изграждане на зелена и достъпна градска среда в град Пловдив". Финансовата помощ от Европейския фонд за регионално развитие е в размер на 4 250 000,00 лв. Ще се извърши цялостно възстановяване на зелените площи в парка. Предвидено е и изграждане на детски площадки и зони за отдих на открито, поставяне на осветление и осигуряване на по-адекватен на нуждите им достъп за хората с физически увреждания.

20 чисто нови автобуса тръгват из улиците на града. Инвестицията от 4 милиона лева на "Автотранс Чолаков" ще бъде представена от 14 часа в базата на фирмата.

От 13,00  часа в Дома на учителя  ще се проведе Втора Кръгла маса на тема "Предизвикателствата в обучението по български език и литература в прогимназиален етап на образование". Събитието е организирано от Гражданско движение в полза на образованието „Христо Г.Данов”, Асоциация на учителите – пенсионери "Найден Геров", Община Пловдив, отдел "Образование", Регионален инспекторат по образование – Пловдив, ОУ "Екзарх Антим І".

За традициите и перспективите на съвременното обучение по български език от пети до осми клас ще говори гл.ас. д-р Теофана Гайдарова, преподавател в катедрата по български език в ПУ "Паисий Хилендарски". Презентациите на преподаватели по български език и литература ще представят иновативни подходи и практики в училищните и в извънкласните дейности, като един от начините за успешно и ефективно изучаване на българския език.

В Градската художествена галерия на Главната улица ще бъде открита изложбата, озаглавена "Жул Паскин, от Видин до Париж". Включени са 118 творби от частни колекции, някои от които никога не са били показвани пред широката публика.

Творбите, които жителите и гостите на Пловдив  могат да разгледат, са събрани от частни колекции и галерии в Париж, Люксембург, Осло, Лондон и Тел Авив. Сред тях има много ранни произведения на художника от 1905 г., както и от първия и втория му парижки период. Не е пренебрегнат и американският му период, както и рисунки от пътуванията му до Тунис и Куба.

Последната изложба на Жул Паскин в България е била организирана през 1975г. в Националната галерия за чуждестранно изкуство в София.

На кино в сряда

Дават премиерите "Пазители на Наследството" и "Помпей".

В 12 часа в Държавен куклен театър – Пловдив играят постановката "Приказка от приказки".