И съветниците на Балчик минават на таблети

Мисия Добрич

26-02-2014, 08:46

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Общината ще пести хартия

Местният парламент на Балчик ще пести от хартия, като ще я замени с таблети и лаптопи, съобщи председателят на Общинския съвет в Балчик Виктор Лучиянов, пише "Стандарт". Идеята е негова и предстои да бъде внесена на предстоящото заседание.

 "Всеки съветник ще получава служебен лаптоп или таблет и ще го връща в края на мандата си. Изключително много средства се дават за папки, хартия, консумативи и канцеларски материали. Най-грубо изчислено, месечно разходите за канцеларски материали са около 1200 лева, като в сумата не влиза и трудът на техническия секретар", аргументира предложението си Лучиянов. Той добавя още, че е крайно време съвременните технологии да бъдат и част от средствата за работа на съветниците.

 Лучиянов споделя, че има и още една мечта - Общинският съвет да работи онлайн, за да могат жителите на община Балчик да наблюдават заседанията. "Не знам дали ще успея в рамките на този мандат да изпълня тази си идея, но ако не ми стигне времето - се надявам тя да бъде разработена и довършена от бъдещия председател и общинския съвет", добавя Лучиянов.