Радан Кънев:„България без цензура” е маша на Ахмед Доган и ДПС

„Създаването на алтернатива на мафията от самата мафия е проект, който сме наблюдавали много пъти в Путинова Русия и прилежащите й централно азиатски републики. Това е дълбоко противен на европейската демокрация феномен”, каза в Добрич  председателят на ДСБ и говорител на Реформаторския блок Радан Кънев. Той бе заедно с Корман Исмаилов,  председател на „Свобода и достойнство”.

„България без цензура” е опит на медии, пряко свързани, преди всичко, с ДПС, които защитават по категоричен начин сегашното управление и провеждат кампания по оплюването на неговите противници, да измислят фалшива алтернатива.

„Миналата седмица ние атакувахме остро Ахмед Доган и ролята на ДПС в днешното управление на страната. Два часа по-късно последва отговор на партията на Бареков през медиите на Пеевски. Това е начинът, по който се разкрива много ясно, че формацията „България без цензура” е маша на Ахмед Доган и ДПС.

„Протестна мрежа”, за което трябва да ги поздравим, внесоха 17 страници сигнал в прокуратурата по отношение на връзки между Ахмед Доган, Цветан Василев и Делян Пеевски. Часове по-късно Николай Бареков отново  излезе с атака срещу „Протестна мрежа” по този повод в защита на Ахмед Доган.

Вярвам, че тази връзка, по този начин ще се разкрива все повече пред българското общество и българските избиратели ще преценят искат ли да гласуват за още една партия на Ахмед Доган или искат да намалят неговото влияние в политиката”, заяви Радан Кънев.

 Снощи  на среща с граждани и симпатизанти от Добрич, двамата представиха плана на Реформаторския блок за излизане от кризата и основните политически предложения. Част от тях са за  спешни мерки за промяна в правосъдието, пакет от мерки за правосъдна реформа, мерките за реформа в МВР и за икономическа реформа. Реформаторският блок предлага  промяна в административното деление на страната, както и силно намаляване и фиксиране в конституцията на броя на министерствата, за да не стават непрекъснати промени по силата на някакви коалиционни споразумения, каза Радан Кънев.