Пловдив с нови знамена за 3-ти март

Мисия Пловдив

26-02-2014, 10:49

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Осветиха бойните знамена в Пловдив

Знамената са чисто нови и са осигурени от Община Пловдив

Нови национални трибагреници с размери 7,5 на 4,5 м вече се веят върху 15-метровите пилони на 6-те входно-изходни артерии на Пловдив. Те са монтирани от служители на „Чистота”, съобщи директорът на предприятието Иван Стоянов.

Сменени са и 153 комплекта с българския трикольор и знамето с герба на Пловдив по стълбовете на входовете към Пловдив. Знамената са чисто нови и са осигурени от Община Пловдив. По традиция се сменят два пъти годишно – в навечерието на 3 март и Деня на Съединението 6 септември. Общинските предприятия „Чистота” и „Градини и паркове” полагат съвместни усилия градът да е чист и красив за предстоящия празник. Особени грижи се полагат за Бунарджика, където се очаква на 3 март да се изкачат хиляди пловдивчани, за да отдадат своята почит към падналите за Освобождението на България от турско робство.

„Чистота” премахва от скалите и прилежащите сгради графити, „Градини и паркове” възстановяват липсващи павета по централната алея и обновяват езерото на върха на тепето. В перфектно поддържаните целогодишно лехи вече има и разцъфтели цветенца.

„Такова прекрасно място с такова обгрижване и в Мюнхен не съм виждала“, сподели изкачила се догоре германска туристка пред директора на „Градини и паркове” Стоян Алексиев.