За един български съдия Пеевски е като портмоне!

Петков коментира официалното разпореждане във връзка с подадената от него тъжба за клевета в СРС

Софийски Районен съд прекрати наказателното производство, тъй като деянието описано в тъжбата срещу вестник "Галерия", не съставлява престъпление.

Вестникът обяви, че притежава запис на среща между Бойко Борисов, Румен Петков, Георги Първанов и Николай Гигов в къщата на Борисов в Банкя. Автентичен разговор обаче не бе публикуван. В материала се твърдеше, че Гигов ще финансира АБВ на Първанов, който пък ще се съюзи с ГЕРБ срещу правителството.

"Днес ще ви запозная с величието, анализаторските способности на един съдия, за когото явно вътрешнопартийните преврати са нещо нормално". Това заяви по време на пресконференция Румен Петков, след като запозна присъстващите журналисти с официалното разпореждане на съдия Мирослав Георгиев, във връзка с подадената от него тъжба за клевета на 24 януари в СРС.

Във вестник "Галерия" бяха публикувани материали, които според Румен Петков са пълна измишльотина.

"Ще изпратя официално писмо до ВСС, до страните-членки на ЕС, до ЕК и ще обжалвам разпореждането. Ще попитам дали това не е едно петно за съдебната система. Дали за български съдия да се лъже не е клевета, дали е нормално да се гледа на Пеевски като на портмоне", изтъкна Петков.

Според него, за този съдия, вътрешнопартийните преврати са нещо нормално и най-вероятно той изпраща това разпореждане, следствие на зависимости и договорки.

Според съдията не е позорно спрямо тъжителя оповестеното във вестника, че твърдението „Бойко и Николай Гигов плащат на Първанов" не касаят Румен Петков и заради това неговото име и чест не са засегнати. Освен това твърдението, че ексвътрешният министър се е срещал с Бойко Борисов в Банкя също не е позорящ факт и подобно твърдение няма как да засегне доброто име на Петков. Съдията е на мнение, че дори Петков да приема твърдението за среща с Борисов за позоряща го, то подобно твърдение едва ли се възприема от обществото като такава. За позорене не се възприема от съдията и друга част от материала на в-к Галерия - че Петков има договорка БСП да бъде превзета отвътре. По повод актуалната тема с преформатиране на политическите конфигурации в НС, стана ясно още, че АБВ няма да търси свое парламентарно представителство в 42 НС. Не разбирам зоологическия ентусиазъм на Сергей от това събития, така коментира Петков задоволството на лидера на БСП, че кабинетът не бил вече зависим от Атака. Тази независимост от националистите става факт заради това, че някой „напазарил" независимите депутати, преминали към „България без цензура", формация, която според него, е на Делян Пеевски.