Oбщински къщи приютяват деца с увреждания в Пловдив (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

26-02-2014, 12:29

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Център за настаняване от семеен тип отвори врати под тепето

Зам.-кметът Георги Титюков представи нови социални услуги в един от изградените центрове за настаняване от семеен тип в град Пловдив. Центърът е създаден по проект „Да приемем всяко едно дете". Целият проект включва изграждане на пет центъра за настаняване от семеен тип и едно защитено жилище по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". 

Първите 2 къщички се намират до блок 6 в „Тракия“, а по проект ще бъдат изградени още 2 в район „Източен“, една в „Централен“ – всички с капацитет по 14 места, и едно защитено жилище в „Южен“ за 8 лица.

Тази седмица ще бъдат подписани договорите с хората, които ще се грижат за всички 78 човека в петте центъра в Пловдив. Услугата в социалните жилища цели интегрирането в обществото на деца със специфични потребности.

През месец май ще бъдат настанени и първите деца в града. За тях ще се грижи екип от социални работници, медицински сестри и психолози. Предвиждат се 12 консултанти по социални дейности.

Проектът „Да приемем всяко едно дете" е реализиран по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Да не изоставяме нито едно дете" Компонент 2: Разкриване на социални услуги в общността, който се осъществява в рамките на сключен договор, по който община Пловдив. Обектите струват 3 751 000 лева и са финансирани по програма Развитие на човешките ресурси.