Опит за отвличане на жената и децата на Наско Райфъла

Крими

26-02-2014, 13:09

Снимка:

podtepeto.com

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Исканият откуп е трябвало да бъде 750 000 лева

Опит за отвличане на жената и двете 11-годишни деца на известния пловдивски бизнесмен Наско Райфъла е станал преди два месеца, предава БЛИЦ. По данни на прокуратурата е имало опит за похищение на съдружничка на Райфъла. "Нямам съдружничка. Имаше опит за похищение над жена ми и двете ми близначета. Преди два месеца направиха опит да ги похитят в Пловдив. Нападението бе насочено по-скоро към 11-годишните ми деца, момче и момиче", съобщи пловдивският бизнесмен Атанас Червенков. 
"Благодаря на Господ и на Богородица, че семейството ми не попадна в лапите на похитителите. Имаше реален екшън, аз ги видях с очите си, каза още Райфъла, но отказа подробности.
Той благодари на пловдивския шеф на полицията Пламен Узунов, на окръжния прокурор Румен Попов и на всички, ангажирани със случая. "Те ми осигуриха голяма защита, не съм вярвал, че в България има такива професионалисти", каза бизнесменът. Исканият откуп е трябвало да бъде 750 000 лева. След опита за отвличане жената и децата на Червенков се движат с охрана. 

В понеделник са задържани петима души. На двама от тях са повдигнати обвинения за опит за отвличане, а останалите са разпитани като свидетели и освободени по-късно.

Претърсени са 4 адреса във Варна и Костенец и един автомобил, с който е трябвало да стане отвличането. Намерени са много свински опашки, предвидени за обезвреждане на жертвата, също и пистолет, патрони, електрошокова палка, както и две маски за лице.