Слънчев бряг АД взе улица на Община Несебър

Архив Бургас

26-02-2014, 14:58

Автор:

Явор Томов

Всичко от Автора

Сагата между двете институции, чия собственост е алея в курорта продължава вече 2 години

"Слънчев бряг" АД спечели на втора инстанция делото срещу Община Несебър, след дълъг спор между двете институции чия собственост е улица в източната зона на курорта. Делото се води в Бургаския окръжен съд, след като дружеството обжалва решение на несебърските магистрати, което гласеше, че собствеността на второстепенната улица е на Община Несебър. Делото бе заведено от Общината през 2012 година. Обект на спора е улица, с дължина от близо 250 метра.

Окръжният съд в Бургас е мотивирал решението си с това, че приетият генерален план на курорта през 1958 година приема улиците, алеите и цялата инфраструктура за собственост на държавен фонд Слънчев бряг. Негов правоприемник е „Слънчев бряг” АД.  Съдът изказва и други свои съображения и обстоятелства, които са в полза на обжалващата страна, в случая „Слънчев бряг” АД. В тази връзка БОС определя искът на Община Несебър като неоснователен.
Несебърската Община трябва да плати сумата от 6199 лева ,представляваща разноски по двете дела до този момент. Решението на Окръжния съд ще може да бъде обжалвано и пред Върховен касационен съд.