Къде предлагат най-добрата работа в света?

Животът

27-02-2014, 09:04

Снимка:

sxc.hu

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Вижте още какви са и задълженията на късметлията

От няколко дни британските блогъри оживено обсъждат офертата за най-добра работа, която тези дни се появи във Великобритания, предаде inews.bg. Предлага я фирмата за санитарна техника Bathstore, което може да се преведе като "магазин за вани".

Длъжността е нещо като мениджър по продажбите. От служителя ще се изисква да пробва ваните, които магазинът ще предлага, и то лично, при това по-продължително време. За тази цел едно от изискванията към него е да има достатъчно място в банята си, за да може в нея да се сложи допълнителна вана. Мениджърът ще трябва да прекарва в топлата ѝ вода, заобиколен от облаци пяна и може би с гумено патенце като компания, часове. След това да споделя впечатленията си в отчет за качеството на стоката, която магазинът ще предлага. След като приключи с първата вана, ще му носят втора, трета и т.н.

Все пак, за да бъде наистина мечтана, работата трябва да е малко по-добре заплатена, твърдят блогърите. Сега за кисненето във ваната назначеният ще получава по 6000 британски лири годишно, докато обичайните доходи в страната са 16 - 33 хиляди лири годишно.

Въпреки по-скромното заплащане вече имало немалко кандидати за мястото. Шефката на маркетинга на магазина е казала, че през следващите няколко седмици ще бъде направен кратък списък на кандидатите, от който вече ще бъде избран най-подходящият - истински професионалист, който ще дава добри консултации.

Жителите на Великобритания не за пръв път привличат общественото внимание с нови екзотични професии. През 2008 г. Тревър Пу от Саутхемптън стана победител в конкурса за най-добър събеседник в бар. Необходимостта от тази работа се появила, след като 88-годишният тогава ветеран Джак Хамънд се преместил в дом за възрастни хора. Преди това той с лекота си намирал компания, с която да прекара времето си в пъба. След преместването обаче това станало невъзможно. На помощ се притекъл синът му, който решил да намери на баща си компаньон. Според постигнатата договореност за час, прекаран в пъба, Тревър Пу е получавал, а може да получава и сега, по 7 лири, допълва БТА.