Гърци с интерес да строят голяма мандра край Кърджали

Интересът е към общински или държавен терен от 2 000 декара

Гърци искат да строят голяма мандра край Кърджали, съобщи кметът Хасан Азис. Интересът е към общински или държавен терен от 2 000 декара, който да се използва основно за пасище за животните и за изграждането на промишлени мощности.

Гърците са представители на голяма фирма в района на Атина, информира Стандартнюз.бг.Те декларирали, че имат сериозни планове като затворят цикъла на производство, изграждайки модерни кланница и мандра. Предприемачите обяснили, че инвестицията има смисъл.

Местната управа е дала необходимата информация и очаква отговора на гръцката компания. Засега не е ясно какви средства ще бъдат вложени в този проект, информира БНР.

Това е първото сериозно инвестиционно намерение на гръцка компания в община Кърджали  след  откриването на новия граничен пункт на прохода Маказа миналия септември.

За последните пет месеца след отваряне на прекия път към Бяло море това е поредният заявен интерес от гръцки бизнесмени в област Кърджали. Досега вече е факт договор на гръцки инвеститори с община Кирково за закупуване на 30 дка край село Подкова за изграждане на тютюнева фабрика. В граничната община гърци проявяват интерес за създаване и на цех за преработка на червена капия. Особен е интересът на гръцките партньори в сферата на енергетиката, фотоволтаиците и производството на пелети.