Чудесна Алекс Найденова в Австралия

Спорт

27-02-2014, 15:38

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пловдивската тенисистка записа 5 поредни победи

Пловдивчанката Александрина Найденова се представя блестящо в тенис турнира в Порт Пирие (Австралия), който е с награден фонд 15 000 долара. Нашето момиче записа до момента 5 поредни победи, които й осигуриха финал в надпреварата по двойки и четвъртфинал на сингъл.

В първия кръг поединично 22-годишната ни надежда елиминира австралийската кфалификантка Джоан Карайтиана с убедителното 6:1, 6:1. След това Алекс отстрани друга представителка на домакините – Алисън Бай, след 2:6, 6:2 и 1:0 в полза на пловдивчанката, при което Бай се отказа поради контузия.

В опит да достигне до първия си полуфинал на сингъл от близо година насам четвъртата ракета на България ще се изправи срещу трета поредна австралийка - 21-годишната Ашлинг Съмър. В  момента тя се намира под №1053 в световната ранглиста и попадна в основната схема също чрез „уайлд карт”.

В надпреварата по двойки Александрина Найденова играе с австралийката Джесика Мур, като двете са поставени под №1 в основната схема.

Тук пловдивчанката грабна 3 победи, 2 от които отново над тенисистки от Австралия. Първо с 6:4, 0:6 (10:4) над Нийвс Барич и Джоан Карайтиана, а след това с 6:1, 6:0 срещу Хаджич и Патерсън.

В полуфинала нашата двойка отвя с 6:3, 6:3 корейския тандем Джанг/Лий.