Жената на Димчо Михалевски в шок!

В ковчега от някогашния чаровник нямаше и следа – 48-годишният мъж направо се бе стопил!

Като гръм от ясно небе в началото на миналата седмица дойде печалната вест за кончината на бургаския народен представител от Коалиция за България Димчо Михалевски, едва на 48 години.
Най-съкрушена на опелото беше съпругата на покойника - Наталия, която стоеше неотлъчно до ковчега и приемаше съболезнованията на изпращачите. Двамата имат 25-годишна дъщеря Петя и 11-годишен син Димчо, който не бе забелязан на погребението – явно са искали да му спестят шока от изпращането на татко му.
„Последният път го зърнах в края на септември, беше станал кожа и кости, а очилата му едва се задържаха. Явно си отиваше човекът...”, спомня си дългогодишен симпатизант, а друг го допълва, че най-голямата мечта на депутата е била да стане дядо. Особено след като видял как Милко Багдасаров, бившият директор на най-елитното местно училище „П. Р. Славейков”, се радвал на внука си. „Няма по-голямо нещастие от това родители да погребват децата си!...”, трие сълзите си друг присъстващ на опелото. Организаторите на траурната церемония се суетят и не могат да стиковат действията си. До репортера на „ШОУ” се спира Янка Георгиева - лична позната на папа Йоан- Павел Втори, когато още е бил кардинал на Гданск, и трескаво му споделя, че отива да търси траурен креп, върху който да се положи ковчегът на депутата в църквата. След минути изпълнява мисията си.
Към 11 ч. докарват в храма тленните останки на депутата. Трима гробари, вместо четирима, поемат тялото му от катафалката и го оставят пред амвона. От някогашния чаровник няма и следа – лицето му е изпито, жълто, 48-годишният мъж направо се е стопил!
Димчо Михалевски е починал към 13 ч. във вторник, 18 февруари. Като причина за смъртта му турските специалисти посочват белодробна емболия, която представлява запушване на белодробната артерия вследствие попадане на тромб, по-рядко - мастна тъкан. Белодробните емболии често стават причина за поставяне на погрешни диагнози. В много от случаите те остават клинично неразпознати. Само една трета от тях се диагностицират преди настъпване на смъртта, твърдят капацитети. Болестта при Михалевски стартирала с пневмония. Изкарал я на крак, което предизвикало много усложнения. Човек с такава диагноза може да живее от 5 до 7 години след поставянето й, уточняват „бели престилки”.