Проведе се среща на държавните институции във връзка с 3 март

Домакин на честванията тази година е Казанлък

Честването на Националния празник на Република България – 3 март на връх „Шипка” се организира в партньорство между общините Казанлък и Габрово на ротационен принцип. Тази година домакин на честванията е община Казанлък.

Днес по този повод областният управител Живка Аладжова проведе работна среща с представители на държавните институции на връх Шипка. В разговорите участваха кметът на община Казанлък Галина Стоянова, представители на община Габрово, Националния парк-музей „Шипка-Бузлуджа на РУ „Полиция“ – Казанлък и Габрово, военните формирования към 61 Стрямска механизирана бригада, разположени в Казанлък, Районна пътна служба. Обсъдена бе техническата подготовка по отбелязване на празника и конкретните отговорности на отделните институции.

Програмата за честване на Националния празник на Република България – 3 март включва Тържествен водосвет за благоденствието на българския народ и ритуал по издигане на националното знаме от 9.30 часа, пл. Севтополис”, Казанлък. От 11.30 часа на Площада в подножието на вр. Шипка (площада преди стълбите към върха) ще се състои Тържественият митинг. Поклонението пред Паметника на Свободата на връх Шипка и поднасянето на венци и цветя започва от 12.30ч.