Как се става богат?

Животът

27-02-2014, 21:24

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Работете само заради вашия интерес

За да се измъкнеш от бедността не е достатъчно просто „нещо да правиш“ или „някъде да работиш“. Именно това е пътят към беднотията и мизерията!   За да станете богати, трябва да започнете да изпълнявате следните прости правила:

1. Всеки ваш проблем трябва да решавате в най-кратки срокове, обикновено така се изискват минимални усилия за решаването му. Бъдете решителни! По-малко размишлявайте  и повече действайте!

2. По-малко работете за някого. Колкото повече работите, толкова по-зле ще живеете! Наистина, аз не смятам за работа заниманието с любими неща. Думата „работа“ произхожда от думата „роб“.

3. Ако искате да имате пари, изкарайте на пазара нещо ценно и хората сами ще ви дадат парите си. Количеството пари зависи от това колко убедително убеждавате за ползата от тази ценност!

4.Работете само заради вашия интерес. Забравете призивите за корпоративна култура и лоялност към фирмата, Фирмата печели от Вас, иначе вие нямаше да работите там, пише kak-da.combg.eu.

5. Парите идват при вас чрез други хора. Общувайте с хората! Необщителните и дървените много рядко стават богати.

6. Бедното обкръжение практически  винаги ви дърпа в бездната на бедността. Дори много богатите хора имат „близки, приятели и разни други нуждаещи се“. Ако не успете бързо да се спасите от подобно обкръжение парите ви бързо ще се стопят. Ако сте все още беден, около вас обикновено не харесват, не уважават и даже някои мразят богатите. Използвайте всички възможности за да общувате с Победители и Оптимисти. Точно така, с голяма буква – Победители и Оптимисти!

7. Бедността идва, когато избягвате отговорността.

8. Ако имате малко пари, трябва да започнете бизнес. Ако въобще нямате пари, спешно трябва да започнете някакъв бизнес! Търсете проблеми и измисляйте начини за тяхното решаване. Най-удачните решения оформяйте като бизнес-проекти и ги предлагайте на инвеститори.

9. Пътят към огромното богатство минава през пасивния доход! Доход, който получавате независимо от вашите усилия. Създайте си източник на пасивен доход и си живейте живота!

10. Съществуват само две правила за изгодно инвестиране. Първото е – пазете си парите! Второто правило е – искаш да рискуваш, първо погледни правило едно. Приходът винаги трябва да превишава разхода

11. Изучавайте биографиите и мислите на най-богатите хора на света, нещо повече – те трябва да станат вашите настолни книги.

12. Отговорете си на въпросите: „Кой съм аз? В какво се крие моята уникалност? Какъв е смисълът на моя живот? С какво бих се занимавал (занимавала), ако парите ми бяха неизмеримо много?“ Но честно! Силата, енергията, страстта в отговорите на тези въпроси от осъзнаването на смисъла на собствения ви живот са просто всемогъщи!

13. Мечтите са главното във вашия живот! Мечтайте и вярвайте, че мечтите се сбъдват! Един човек започва да умира, когато престава да мечтае. Нека мечтите ви изгарят отвътре,  нека не ви дават покой!

14. Помагайте на хората! Не заради пари, а от сърце! Но само на тези хора, на които вие искате да помагате. Съвсем не е задължително на роднини или познати.

15. Правете комплименти! Търсете поводи, за да похвалите хората около вас, винаги има дори и дребни неща за похвали. Такива разговори повдигат настроението, а и вашата самооценка!

16. Записвайте си всеки ден дори и малките победи! Постепенно към вас ще дойдат и големите, но трябва да  станете магнит за успеха! Обидите и пораженията се помнят 7-12 пъти по-дълго от победите и късмета. Ако сте паднали духом, просто си четете дневника!   И последен съвет. Никога, при никакви обстоятелства, просто никога не се предавайте!