Приказката на Лудогорец продължава!

Страхотен мач, браво на Лудогорец, който преминава в следващата фаза след 3:3 с Лацио

Лудогорец е на 1/8-финал в Лига Европа!


Българският шампион с феноменален обрат от 0:2 до 3:3 срещу Лацио

Велик, велик Лудогорец! Българският шампион отстрани Лацио в 1/16-финал от турнира на Лига Европа след 3:3 в реванша на Националния стадион "Васил Левски". Първият мач завърши 1:0 за нашите и така с общ резултат 4:3 Лудогорец вече е на 1/8-финал!

Ето най-интересното от мача по минути:

1’ Гол за Лацио още в 33-ата секунда. Кейта Балде нахлу в наказателното поле, изскачайки сам срещу вратаря Владислав Стоянов и го преодолява за 0:1.

12‘ Кандрева пробива по десния фланг и бележи с шут от 18 метра с левия крак, но голът е отменен заради засада на футболиста на Лацио.

18‘ Остро центриране в наказателното поле на Лацио, Марселиньо засича с крак от въздуха, но на сантиметри в аут.

54‘ Втори гол за Лацио! Онази изведе Переа вляво по атаката на гостите. Нападателят навлеза в пеналта и с удар с левия крак стреля между краката на Стоянов в мрежата за 0:2.

65’ Греда за Лудогорец! Роман Безяк пробва бомбен шут от границата на наказателното поле, при който топката рикошира в страничния стълб.

67’ Гол за Лудогорец – 1:2. Ешпиньо подава към Безяк, който стреля с диагонален удар. Топката рикошира в краката на защитник на гостите и се оплита неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата на Лацио.

78’ Лудогорец изравнява резултата – 2:2! Христо Златински спира топката с гърди и от над 30 метра я изстрелва с левия крак. Вратарят на Лацио Маркети не реагира адекватно и улови топката, но зад голлинията.

81’ Лацио отново излиза напред в резултата – 2:3! Биава центрира с 40-метров пас към Билия, който засича с глава от 7-8 метра. Вратарят Стоянов избива, но притичалият Мирослав Клозе прави добавка с крак от 2 метра в мрежата.

87’ ГОО-О-О-О-Л за Лудогорец – 3:3! Моци изритва топката от половината на домакините. Безяк отклони с глава към Кишада, който изпреварва слисания вратар на Лацио и праща топката в мрежата.

 

Още спортни новини четете в Sportonline.bg