Димитър Николов направи първа копка на модерен спортен център

Съоръжението ще отговаря на всички стандарти за подготовка на деца

Кметът на град Бургас Димитър Николов направи днес първа копка на модерен спортен център в двора на СОУ„Константин Преславски”  в комплекс „Славевйков“.

„Не се съмнявам, че с амбиция и мотивация детска школа „Звездичка“ ще продължава да е сред фаворитите и да устоява позициите си във футболната карта“,  пожела Димитър Николов на талантливите голмайстори от Детски футболен клуб „Звездичка“, минути преди събитието.Там ще тренират талантливите футболисти от школата.

Спортният център ще отговаря на всички стандарти за подготовка на деца и официални турнири за футбол 7 и футбол 9. Комплексът ще разполага със съблекални, зала за теория и видео уроци, външен фитнес, зона за игра на най-малките, трибуни и осветление. Игрището ще се предоставя и на възпитаниците на училището за часовете им по физическо възпитание и спорт.

„Винаги сме разчитали на подкрепата на Община Бургас за реализиране на начинанията ни. С такъв партньор всичко се случва много по - лесно и бързо“, сподели треньорът на ДФК „Звездичка“ Петър Алексиев.

Сред гостите бяха д-р Лорис Мануелян – зам.-кмет Здравеопазване и спорт, Веселина Деведжиева - директор на дирекция „Спорт“, общински съветници и родители.