Станков: Всеки мечтае за успеха на Лудогорец

Спорт

28-02-2014, 16:30

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Трябва да внимаваме с Черноморец, предупреди треньорът на Локо (Пд)

Треньорът на Локомотив (Пд) Александър Станков даде днес традиционната си пресконференция на Лаута. Основната тема на брифинга беше предстоящият мач на черно-белите срещу Черноморец (Бс), който ще се състои в понеделник на неутралния терен в Любимец.

Станков не пропусна възможността да похвали отбора на Лудогорец за класирането му на 1/8-финал в турнира Лига Европа.

Ето какво каза треньорът на смърфовете на пресконференцията:

Готвим се сериозно за двубоя с Черноморец. Искаме да приключим по подобаващ начин срещите преди началото на решителните плейофи, защото ние вече сме там. Подхождаме много сериозно към този мач. Знаем, че Черноморец се бори за своето оцеляване. Имах възможността да наблюдавам мача им срещу ЦСКА и този двубой още повече ме накланя към мисълта, че трябва да подходим съвсем различно в сравнение с предишния ни мач срещу Любимец.

Трябва да положим максимално усилие, за да победим. За мен Черноморец е един много стойностен отбор с много добър треньор, който аз изключително много уважавам. Независимо какви проблеми имат домакините.

Нашите проблеми са ясни. Крис Гади все още не е готов за игра, въпреки че вече започна да се включва в основната група. Стелиос Илиадис, Валери Георгиев и Мендес също няма да могат да вземат участие в мача. В крайна сметка имаме достатъчен брой футболисти и с това, с което разполагаме, ще отидем за този мач много добре подготвени.

Знам, че много наши фенове ще пътуват до Любимец, за да ни подкрепят, но това не е същото като да сме домакините на Лаута.

Представянето на Лудогорец е супер и всеки един българин трябва да се гордее от този успех. Това е хубаво за българския футбол като цяло. Аз също се радвам много. На всички трябва да е ясно, че когато се работи добре и се влагат много средства, успехът не е случаен.

Лудогорец инвестираха много, работиха много и затова е нормално да постигнат такъв успех. Разбира се, че трябва да имаш и известна доза късмет, но аз се гордея с тяхното представяне. Няма отбор и няма треньор, който да не мечтае за нещо подобно.