Решетки за издирван в Европа бургазлия, източвал банкови карти на туристи

Крими

28-02-2014, 16:57

Снимка:

bnews.bg

Автор:

Елица Велчева

Всичко от Автора

Задържаният в Италия и върнат у нас Илия Трифонов остава под стража. Той е разследван за източване на данни от чужди банкови карти. 

Групата на Трифонов  беше разбита през лятото,  по време на опит да демонтират скимиращо устройство на банкомат в Свети Влас. Петима души бяха задържани, сред тях и самият Трифонов, който по-късно р мина в нелегалност.

Разследващите са намерили  в телефона му информация за съдържанието на платежни инструменти. Данни за кредитни и дебитни карти е имало и на неговия компютър, който полицията е иззела от хотел в Слънчев бряг.

През миналата година Тифонов е обявен за международно издирване. Задържан е в Италия и е предаден от италианските на българските власти на летище Милано.

Пред съда той обясни, че не е използвал тази информация, тя била на друго лице, което ползвало компютъра му. Отишъл в Италия, защото доставял автомобили от там.

Престъплението, за което е привлечен да отговаря е тежко умишлено и се наказва с лишаване от свобода от 1 до 8 години. Трифонов вече има присъда за същото деяние, като е сключил споразумение с прокуратурата. Съдът  прецени, че има опасност той да извърши и друго такова престъпление и го остави в ареста за постоянно. Определението може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативния съд в Бургас.