Тест от Кеймбридж замества мотивационно писмо пред работодател

Животът

28-02-2014, 17:30

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Първи в страната до него ще могат да се доконснат студентите от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" през месец март

Икономистът Георги Стоев ще представи нов модел за презентация на търсещи кариерно развитие млади хора пред работодателите в България. Става въпрос за британски псохометричен тест SelfAwareness, валидиран от Университета в Кеймбридж.

Първи в страната до него ще могат да се доконснат студентите от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" през месец март. Всички, които завършват тази година и имат успех над 5,00 ще се въползват от дадения им шанс, а резултатите ще бъдат представени на водещи фирми в Пловдив и региона.

Чрез системата SelfAwareness отделите на големите корпорации ще имат възможност да придобиват по-точна представа за това какви хора кандидатсват при тях на работа и да отсяват по-точно избора си.

Тестът ще се решава в първата Икономическа библиотека в Пловдив, а записването ще става в Ректората (на 5 март 2014) след представяне на документ от всеки студент, че е редовно следващ в Пловдивския университет. 

На 5 март от 16:00 часа в 6-та Аула на ректората в ПУ Георги Стоев и Асенка Христова ще представят пред пловдивските студенти и важна информация относно "Прогнози за нуждите на работодателите до 2020-та година".

Информираността на самодиагностика се предлага на седем езика - английски, италиански, португалски, гръцки, румънски, литовски, и вече и на български.