10% по-високи заплати за полицаите със задна дата

Парите

28-02-2014, 17:47

Снимка:

Varnautre.bg/Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Освен тях по-високи заплати ще взимат и надзирателите и цивилните работещи към военното министерство

С 10 на сто се увеличават заплатите заплатите в МВР и в Държавната агенция "Технически операции" на държавните служители и лицата, работещи по трудово правоотношение по Закона за МВР, считано от 1 януари 2014 година.


Одобрени от правителството промени ще доведат до увеличение на заплатите в системите на три министерства – на вътрешните работи, на отбраната и на правосъдието. За увеличението на месечните възнаграждения не са необходими допълнителни средства. Те се осигуряват в рамките на утвърдените разходи за персонал по бюджетите на съответните ведомства и са резултат от закриване на някои дейности, оптимизиране на административни структури, както и на диапазоните между минималните и максималните размери на възнагражденията за различните длъжностни нива.

С 5% нарастват възнагражденията на държавните служители и лицата, работещи по трудово правоотношение по Закона за МВР в главните дирекции "Охрана" и "Изпълнение на наказанията" при Министерството на правосъдието. В системата на Министерството на отбраната увеличението се отнася до цивилните служители по трудово правоотношение, които не прилагат Закона за администрацията и Закона за държавния служител. При тях нарастването на възнагражденията е с 3 на сто.

Във връзка с въведения от 1 януари минимален размер на работната заплата от 340 лева се изменят и основните месечни заплати на служителите, които до момента получават по-ниски от този праг заплати.