"Пълнолуние" - магия, която всеки трябва да види!

Афиш

01-03-2014, 11:02

Автор:

Мира Боева

Всичко от Автора

Следващата среща с приказката за любовта между хора и вампири ще бъде през април

"Пълнолуние" е тазгодишното продължение на един от най-запомнящите се проекти на програмата за деца, тийнейджъри и родители "Фортисимо Фамилия". След като през първия сезон музиката и поезията на Шекспир разказаха Love story, на вчерашната среща с очарователните Ангел, Вера, Максим, Илиана и Юлиaн ни показа да разберем кое от двете изкуства притежава по-силна магия.

Ноти и думи, обвити в мистерия, любими актьори и изпълнители, емблематични композитори и драматурзи. Това ни поднесе "Пълнолуние".
Актьорите Юлиан Вергов и Илиана Коджабашева пренесоха с лекота зрителите във фантастичния свят на класическите произведения, а Максим Ешкенази отново дирижира оркестъра на Софийска Филхармония, който виртуозно изпълни пиеси от Чайковски, Менделсон, Берлиоз и Мусоргски.

По време на концерта звучаха откъси от мюзикълите "Фантомът от операта" и "Клетниците", а оперната певица Вера Гиргинова заедно със звездата Ангел Ковачев (едната половина от култовия тандем Ангел и Моисей) доказаха, че класическата и модерна музика могат да бъдат едно цяло.

Следващата среща на класическата музика и поезията "Дворжак в Америка" е на 13.04.2014 г. в 11:30 часа.

 

Още от Fortissimo Family можете да видите тук.