Бум на кражби в Пловдивско

Крими

01-03-2014, 14:23

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

22-годишен е обявен за издирване, откраднал кутия със сладки и бутилка бира

Служители от РУП – Раковски издирват извършителя на грабеж на тяхна територия в четвъртък. 43-годишен жител на Шишманци се оплакал, че същия ден около 21.30 часа в стопанисвания от него хранителен магазин му бил нанесен побой от непознат клиент, който откраднал кутия със сладки и бутилка бира и избягал. В хода на предприетото разследване е установено, че автор на престъплението е 22-годишен криминално проявен младеж от същото село. Той се укрива от полицията и е обявен за издирване. 

Сигнал за кражба бе получен вчера във Второ РУП в Пловдив. 49-годишен пловдивчанин съобщил, че същия ден към 20 часа от лекия му автомобил „Рено” била открадната чантичка с 2000 лева, 4 банкови карти и лични документи. Потърпевшият обяснил, че престъплението е извършено на ул. „Звезда”, където се наложило да спре с колата си, за да смени спукана гума. Материалите по образуваното досъдебно производство са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив. Разследването по случая продължава.
Реактор за индуктивна енергия на стойност около 4000 лева е бил откраднат от фирмена база на територията на Трето РУП в Пловдив. Сигналът за кражбата е получен вчера. Според първоначалната информация престъпното посегателство е извършено в периода от края на ноември миналата година до четвъртък. По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.
Кабели са били откраднати от градската транспортна мрежа. Според първоначалната информация вчера около 8,30 часа в жк „Тракия” неизвестен извършител е срязал 92 метра проводници с помощта на техническо средство.
43-годишна жена от село Тюркмен е съобщила в полицията за кражба от къщата й. По данни на потърпевшата в четвъртък, за времето между 19 часа и 22 часа, през отворен прозорец на жилището й крадци са изнесли плазмен телевизор, лаптоп и около 10 грама злато, всичко на обща стойност 3000 лева. Разследването по сигнала продължават служители от РУП – Раковски. 
Бързо полицейско производство е образувано срещу двама пловдивчани за взломна кражба. В ареста на Пето РУП за 24 часа са били задържани криминално проявените и осъждани М.И. /37 г./ и Б.И. /33 г./. В сряда срещу четвъртък в жк „Тракия” двамата са хванати с откраднати акумулатор, музикално устройство и комплект с инструменти от товарен автомобил „Фиат”.