Дъжд може да удави Оскарите

Нищо няма да провали шоуто на червения килим

Дъжд , силен дъжд или порой - шоуто червения килим на „Оскарите”ще го има!

Това заявиха от Академията за филмови изкуства и науки тази вечер . Въпреки небивалата дъждовна буря, която причини наводнения и прекъсване на електрозахранването в целия окръг на Ел Ей, организаторите очакват  церемонията на 86-тите награди на Академията в неделя в Холивуд да преминат гладко.

Въпреки мрачните прогнози за обилни валежи говорителя на академията Тени Малидониян заяви:  "Направихме мониторинг на климатичните модели в продължение на седмици , покрили сме всичко в буквален и в преносен смисъл."

За да се гарантира, че Дженифър Лоурънс и други кандидати ще достигат до входната врата на Театър Долби без да се намокрят , Академията отприщи армия от работници, които да покрият  откритата част на червения килим. Единствената област , която ще бъдат изложена на произвола на времето в неделя е на улицата , където лимузините ще стоварват своя безценен товар .

Планът е да има десетки служители с чадъри, които да осигурят необходимото „покритие”. "Предпочитаме зрителите у дома да виждат слънчеви кадри, но иначе нищо няма да бъде по-различно за шоуто на червения килим , отколкото всяка друга година", казва Мелидониян .