Пловдив чества 3 март! Виж програмата за утре ТУК

Мисия Пловдив

02-03-2014, 16:23

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пускат фонтана на Бунарджика за 3 март

Денят започва с молебен, после се поднасят цветя и венци на хълм "Бунарджика"

На 3 март 2014 година се навършват 136 години от Освобождението ни от османско робство. Утре е националният празник на България.

По този повод в Пловдив има чествания.

Програмата започва в 11.00 часа в Катедрален храм "Св. Богородица". Молебен ще отслужи Н. В. Пр. Пловдивският Митрополит Николай. Денят продължава в 12 часа пред паметника на руските освободители на хълм "Бунарджика". Слово ще произнесе Любозар Фратев  – председател на фондация "Балкански културен форум", поднасяне на венци и цветя, с участието на представителни формирования от гарнизон – Пловдив, военен духов оркестър.

В 12.30 часа на площад "Стефан Стамболов" ще има празничен концерт на Духов оркестър – Пловдив.

13.00 ч. Паметник на опълченците – Централни гробища е планирана панихида за загиналите български опълченци, поднасяне на венци и цветя.

Регионален исторически музей – Пловдив ще представи експозицията  "Българско Възраждане", подредена в къщата на Димитър Георгиади на ул. "Цанко Лавренов" №1 в Старинен Пловдив. Изложбата разказва историята на град Пловдив от XV до XIX век. По случай Националния празник експозицията ще бъде със свободен вход от 9:30 до 17:00 часа.