Черноморец ще търси спасителни точки срещу Локо

Всяка точка взета от Черноморец до края на полусезона ще е безценна в борбата за оцеляване

"Акулите" излизат срещу Локо Пловдив в последен мач от предпоследния кръг от редовния сезон в родната А група. Бургазлии заминаха за Пловдив с редица кадрови проблеми, които Димитър Димитров ще решава в движение. Карлос Фонсека и Чико са наказани, Яни Пехливанов е контузен, а надеждата Станислав Дрянов е привикан в младежката селекция до 19 години. Нападателят Преслав Йорданов все още се възстановява и е извън групата за мача. Добра новина обаче е навлизането във форма на завърналият се Бранимир Костадинов, който може би ще направи повторен дебют с фланелката на акулите.

Отборът на домакините е пети във временното класиране и при успех днес може да изпревари Левски, който е с равни точки с Локо Пловдив. Домакините със сигурност са си гарантирали място в първата седмица, но амбициите са за нещо повече от почетно класиране. Затова пред символичните домакини победата е нещо, към което те ще се стремят с всички сили.

За Черноморец ситуацията е повече от ясна. Всяка точка взета до края на полусезона ще е ценна в борбата за оцеляване. Съперници на акулите в тази битка са столичните Локомотив и Славия, които са напред съответно с 10 и 7 точки, а това прави задачата на Черноморец изключително трудна.

Треньорът на Локо Александър Станков заяви преди дни, че Черноморец е стойностен отбор и мачът няма да бъде лек за неговите футболисти. Той не се заблуждава от мястото, на което се намира отборът на гостите и затова очаква труден двубой.

От своя страна Димитър Димитров вече имаше възможност многократно да заяви, че борбата за оцеляване ще се води докрай, независимо от сравнително малките шансове, които отборът има пред себе си.

Двубоят между Локо Пловдив и Черноморец започва днесот 15.30 часа на стадиона в Любимец.