Ягоди и грейпфрут срещу главоболие

Животът

03-03-2014, 13:31

Снимка:

интернет

Автор:

Елица Велчева

Всичко от Автора

Хапвайте свежи плодове и пийте много течности, ако искате да изхвърлите хапчетата за глава

Болката в главата е едно от най- честите неразположения, които могат да провалят празник и делник. Тя може да е предизвикана от различни фактори, но най-бързият лек за нея е спасителното хапче. Както винаги обаче се оказва, че не само медикаментите могат да ни избавят от болежките.

Има и храни, към които без колебание може да посегнем при глабоволие и да бъдем спокойни, че ако не отмине, поне ще намалее тежестта в главата. 

Ако ви мъчи главоболие вследствие настинка или грип пийте много течности, яжте и плодове като наблегнете на грейпфрут, диня, пъпеш, ягоди , ябълки и ананас.

При болка в главата заради стрес и напрежение в работата трябва спешно да си набавите  необходимия  коензим  Q 10, който е мощен антиоксидант, основен източник за производство на енергия  и е важен за здравето и кръвоносните съдове. За целта  хапвайте яйца, риба тон или скумрия, броколи и карфиол.

Дискомфортът заради мигрената може да се пребори с храни като киноа, гъби, аспержи, нискомаслено прясно мляко и други. Помагат същот така банани, картофи, семена от сусам и слънчегледови семки.

Билковият чай също се препоръчва за неутрализиране на главоболието, като за по-добър ефект към  него се прибавя малко ароматен джинджифил