Пловдив се поклони пред героите, загинали за свободата на България

Мисия Пловдив

03-03-2014, 13:35

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цветя за Свободата на България (ГАЛЕРИЯ)

Химнът на България огласи Бунарджика (ВИДЕО)

Десетки пловдивчани, гости на града и официални лица поднесоха венци и цветя на Паметника на руските освободители на Бунарджика

Въпреки мрачният и дъждовен ден, тържественото честване на 136-тата годишнина от Освобождението на България, премина като по вода в Пловдив. Днес десетки граждани се събраха пред Паметника на руските освободители на Бунарджика.

Пловдив се преклони пред хилядите герои, загинали за свободата на България. Млади и стари уважиха празника в днешния ден и развяха националните трибагреници, за да изразят гордостта си от случилото се преди 136 години.

На събитието присъстваха пловдивчани, гости на града, както и официални лица, начело с Митрополит Николай. Всички районни кметове, много общински представители, както и бившият управник на Пловдив Славчо Атанасов поднесоха цветя.

Тържествена реч изнесе Стефан Шивачев – директор на Регионален исторически музей в града и Любозар Фратев  – председател на фондация "Балкански културен форум". Участие в тържественото честване взеха военен духов оркестър и представителни формирования от гарнизон – Пловдив. След военните почести много пловдивчани и гости на града поднесоха венци и цветя пред Паметника на руските освободители.