Добрич се поклони пред паметта на героите за свободата

Гражданите на Добрич се поклониха пред подвига на героите на общоградското честване на 136-ата годишнина от Освобождението на България.

 Трети март е водораздел между две епохи за българския народ - между робството, националноосвободителното движение и самостоятелния политически живот, заяви в словото си на тържеството пред паметника на Апостола на свободата председателят на Общинския съвет Ангел Табаков.

Сред гостите бяха народните представители Желязко Желязков, Румен Иванов, Сияна Фудулова, Пламен Желязков, областният управител Недко Марчев, зам.-кметовете на община Добрич Иван Колев, Камелия Койчева и Надежда Петкова, председателят на общински съвет Ангел Табаков, общински съветници, почетни граждани, представители на политически партии, културни институти, неправителствени организации и др.

Сред участниците в тържеството бяха представители на неправителствената организация "Култ към героите" от румънския град Констанца.

В празничния ден представители на институции отдават почит и на паметниците на възрожденски дейци в Добрич. Във военното гробище-музей е ден за поклонение на Алеята на опълченците, в която са положени костите на 22-ма поборници от Добруджанския край.