Станаха ясни носителите на наградите "Оскар" за 2014 година

Животът

03-03-2014, 14:05

Снимка:

twitter.com/TheEllenShow

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Обявиха номинациите за "Оскар" за 2014 година

Най-добър филм стана "12 години в робство"

Завърши церемонията по връчването на традиционните награди "Оскар". Десетки холивудски знаменитости, сред които Кевин Спейси, Брадли Купър, Виола Дейвис, Ан Хатауей, Чарлиз Терон, Брад Пит и Анджелина Джоли, участваха в бляскавата церемония, представяйки победители и изпълнители.Водещата на шоуто на Американската филмова академия Елън Дедженъръс заедно с Мерил Стрийп, Брадли Купър, Дженифър Лорънс, Джулия Робъртс и още от звездите на вечерта си направиха обща снимка с целта да счупят всички рекорди в Twitter.

Представяме ви по-важните категории и победителите сред номинираните в тях:

Най-добър филм – "12 години в робство"

Най-добър режисьор - Афонсо Куарон за "Гравитация", за което той става първият мексинец с подобно отличие

Най-добър актьор –  Матю Макконъхи за "Dallas Buyers Club"

Най-добра актриса - Кейт Бланшет за най-добра актриса в главна женска роля за участието си в "Син жасмин" на Уди Алън.

Най-добър оригинален сценарий – Спайк Джоунз

Най-добър актьор в поддържаща роля - Джаред Лето

Най-добра актриса в поддържаща роля - Лупита Нионг'о

Най-добър анимационен филм - "Замръзналото кралство"

Най-добра песен - "Let It Go" на Робърт Лопес от "Замръзналото кралство"

Най-добър саундтрак - "Оскар" за филмова музика печели Стивън Прайс за "Гравитация"

Най-добър чуждоезичен филм - "Великата красота"

Седем статуетки получи "Гравитация", което го направи най-титулувания филм за 2014 година. На награждаването не липсваха и емоционални изказвания. Носителят на "Оскар 2014" за поддържаща мъжка роля Джаред Лето за ролята му в "Dallas Buyers Club", благодари на майка си, отгледала него и брат му сама и посвети наградата си на "всички мечтатели", протестиращите в Украйна и всички, които са били жертва на несправедливост. "Аз съм тук заради вас."

"Филмът ме промени, но ми е трудно да определя как. Жената, която започна снимките тогава не е същата, която стои тук. (Режисьорът) Алфонсо Куарон ме накара да изпитам чувства пред камера, каквито не знаех, че мога да показвам дотогава", каза Сандра Бълок, номинирана за най-добра актриса за фантастиката "Гравитация".

Режисьорът Стив Маккуин на лауреата за най-добър филм "12 години в робство" посвети наградата на всички, които са преживяли робството и "21-те милиона, които все още са роби".

"Не бях правил филм от 6 години и да се срещна толкова топлина и подкрепа, и то за независима продукция, е просто сбъдната мечта", казва Джаред Лето, номиниран за ролята си на болен от СПИН транссенскуален в Dallas Buyers Club, където си партнира с номинирания за главна роля Матю Макконъхи. Лето ще бъде в България на 6 юли, но като вокалист на групата си 30 Seconds To Mars.

Накрая на шоуто участниците си щракнаха общата снимка, която днес е най-споделяната в Туитър фотография от наградите на Филмовата академия.