Традиционен карате турнир се проведе за 9-ти път в Бургас

В първенството взеха участие 170 деца на възраст от 5 до 14 години. Вижте кои са победителите

Развитието на спорта в Бургас продължава – на 1 март в зала „Бойчо Брънзов” се проведе традиционното Първенство по карате Киокушин за деца от 5 до 14 години, информират организаторите.

Морският ни град ежегодно е домакин на десетки спортни прояви с българско и международно участие, голяма част от които – за деца. Турнирът карате се провежда в Бургас за девета поредна година, като инициатор е Международната Карате Организация Киокушинкайкан (IKO), която го реализира чрез IKO България и разбира се Община Бургас.

На официалното откриване присъства лично кметът Димитър Николов, който приветства всички 170 състезатели от клубовете в страната, практикуващи карате Киокушин, готови да премерят сили един с друг.

Други официални гости на турнира бяха общинските съветници Вълчо Чолаков и Димитринка Буланова и народният представител Ивелина Василева, които бяха придружени от
За девета поредна година град Бургас бе домакин на традиционното Първенство по карате Директор Дирекция спорт към Община Бургас – Веси Деведжиева и делегация от Турция, състояща се от Директорите на спорта съответно от градовете Одрин, Чинак кале, Анкара и журналист от турската национална медия.

Отборната купа беше спечелена от отбора на световния шампион Емил Костов – СК "ИЧИ ГЕКИ - Варна". На второ място се класира отборът на бургазлийката Гергана Апостолова – СК "КИОКУШИН СПИРИТ” – Бургас, който бе и съорганизатор на Първенството. 
Ето кои състезатели грабнаха призовете по челните места в различните възрастови групи и категории:
• Хамза Хамза – 1-во място
• Иван Павловски– 1-во място
• Валентин Желев – 1-во място
• Богомил Костов – 1-во място
• Мартин Мавров – 1-во място
• Деница Илиева – 1-во място
• Магдалена Кьосева – 1-во място

Финалистите на състезанието получиха много и различни подаръци. 
 
Сред тях специални призове спечелиха:
 
- Тодор Янков от СК "Киокушин - Айтос" – награда за най-техничен състезател
- Ивалена Колева от СК "ИЧИ ГЕКИ - Варна" – награда за най-голям боен дух
 
- Раян Павлов от СК „ИЧИ ГЕКИ - Варна" – награда за най-малък състезател