Едно кафе = щастлив ден

Животът

04-03-2014, 07:55

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

кофеинът стимулира онези части на мозъка, които са отговорни за положителните ни емоции.

Много противоречиви мнения се изписаха и изговориха за кафето, но вече нещата са повече от ясни. Ароматната напитка е полезна и необходима и това е!

Учените са категорични – кафето е една от главните предпоставки да се чувстваме щастливи през деня и да гледаме от към розовата страна на живота! Супер, нали?

Тази интересна зависимост станала ясна след експеримент на специалисти от Рурския университет. 66 доброволци трябвало гледат фрази и думи на екран пред себе си, а задачата им била да изберат положителните от тях. След половин час някои от участниците изпили по 2 чаши кафе и резултатите се оказали доста любопитни. Тези, които се насладили на кофеиновата напитка, били със 7% по-прецизни в избора си на положителните думи.

Друго изследване на германски учени пък потвърдило, че кафето изостря и забързва реакциите. Така че, в крайна сметка ефектът му не е илюзия, както се твърдеше!

Напротив, дори една чаша от ароматната напитка ни прави по-адекватни и по-мислещи и способни да решаваме прости задачи. Това е така, защото кофеинът стимулира онези части на мозъка, които са отговорни за положителните ни емоции.

Е, сутрин е, така че не пропускайте да си набавите дневната доза щастие, тя ще ви е повече от необходима. / beu.bg