"За Господ - забранено" в Пловдив

Пловдив Лайф

04-03-2014, 08:20

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Интервю 2 в 1: Асен Блатечки и Бойко Кръстанов

Блатечки завладява сцената с черна комедия в стил Тарантино

Спектакълът на Асен Блатечки "За Господ - забранено!" от скандалния ирландски драматург Мартин Макдона идва в Пловдив. Днес зрителите ще видят черната комедия в стил Тарантино в Дома на културата "Борис Христов" от 19.00 часа.

Освен режисьор, Блатечки е и един от главните изпълнители в постановката. Участват още Стефан Иванов, Асен Лозанов и пловдивчанката Ива Папазова.
Двама братя - непредвидими, неморални, диви, смишни и напълно достоверни. За тях едно отцеубийство е по-малко престъпление от убийството на куче. Световноизвестният ирландски драматург Мартин Макдона е нестандартен и скандален не само в живото, но и в пиесите си. Няма друг писател, който може да разкаже една съвременна християнска притча с черния хумор и средствата на Тарантино.
Пиесите на младия ирландски драматург Мартин Макдона придобиха изключителна популярност в целия свят. Спокойно може да се каже, че той е едно от най-значителните явления в световната драматургия през миналия и началото на тоя век.

Няма друг писател, който може с такова майсторство да разказва християнски притчи с черния хумор и средствата на Тарантино.
Героите му, като че излезли от романите на Достоевски, непрекъснато поставят въпроса за границите на съвременния морал и въпроса има ли спасение за погубения от потребителското общество човек. Макдона вярва, че има.
Спектакълът не се препоръчва за зрители под 14 г. не от пуритански съображения, а именно поради сложността на моралните дилеми, които поставя.
Един завладяващ спектакъл, сътворен с изключително майсторство и любов.