Как жените са се предпазвали от нежелана бременност

Нека се поровим из историческите факти и да направим стегнат разбор на практиките, които жените са използвали през различните епохи, за да се предпазват от нежелана бременност.

Машината на времето вече даде своя ход, а първата й спирка ни пренася директно върху земите на Древен Египет. Сведенията разкриват, че египтянките са поставяли мехлем от акация и мед в своето влагалище, действащ като спермициден гел.

Някои дами и господа се оплакват от неудобството на презерватива и до ден днешен, но какво да кажем за представителките на нежния пол, живяли през XVIII век, които използвали отвара от алкохол и сушени тестиси на бобър като надеждно противозачатъчно средство. Твърди се, че надеждата умира последна, и явно тези жени силно са се уповавали на въпросната максима.

По време на Втората световна война във Великобритания се произвеждали подобни на диафрагмите контрацептиви, само че от гума, която обаче била предназначена за подови настилки.

Дамите в Константинопол пък масово разчитали на напоени в лимонов сок домакински гъби, за да поотложат майчинските функции.

източник: edna.bg