Още облаци и 14 градуса в Пловдив утре

Мисия Пловдив

04-03-2014, 16:37

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Времето през март - от минус 3 до 25 градуса

Сняг за 8 март

Температурите се повишават

Утре облачността, над по-голямата част от страната, ще остане значителна. Валежите временно ще спрат, а облачността ще се разкъса – главно над Южна България. Дневните температури ще се повишат – максимални, предимно между 10° и 15°, в София около 10°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Христо Христов.

В Пловдив утре ще бъде предимно облачно, максималните температури около 14 градуса, минималните около 4.

Вечерта вятърът ще се ориентира от север-северозапад и с него ще проникне малко по-студен въздух, а от югоизток ще започнат нови валежи, които през нощта срещу четвъртък ще обхванат страната и ще се усилят.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно.

В планините ще има слаби превалявания от сняг. Ще бъде предимно облачно с временни разкъсвания на облачността.

В четвъртък и петък ще бъде предимно облачно, в равнините с намалена видимост. С временни прекъсвания ще продължи да превалява дъжд, в планините – сняг.

Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 1° и 6°, максималните – между 7° и 12°. В събота от север-североизток ще прониква студен въздух и температурите ще се понижават. Облачността ще бъде значителна, на места със слаби превалявания.