Скоро ще има църква в квартал „Младост“

Храмът ще носи името "Рождество Христово"

Започна строежът на църква в столичния квартал „Младост". Средствата за нея са събрани предимно от доброволни дарения на жителите от квартала.  Това е първият храм, който ще бъде построен в един от най-големите райони в столицата. Той ще носи името „Рождество Христово" . В строежа на църквата ще бъдат инвестирани около 800 000 лева.

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова направи първа копка на православния храм „Рождество Христово” в район „Младост”, предаде „Фокус“.  На церемонията присъстваха Тодор Чобанов – зам.-кмет на Столична община, Желю Желев – президент на Република България  в периода  1990-1997 г., народни представители от различн партии и др.

Очаква се храмът да бъде готов до края на 2015 г. Той ще се намира върху бивш имот на Министерството на отбраната на ул. „Филип Аврамов”.

„Близо 120 000 души живеят в този район и до този момент нямаха място наблизо, където да се помолят. В основата на всяка религия е разбирането за добро и за човещина и затова аз пожелах тук да бъдат вградени доброто и човещината”, посочи кметът Фандъкова, цитирана от bTV.