Кметът на Добрич участва в работни заседания в София

Мисия Добрич

05-03-2014, 12:08

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Кметът на Добрич Детелина Николова участва днес в заседания на Съвета по децентрализация на държавното управление и на Управителния съвет на Националното сдружение на общините.  Съветът по децентрализация, чийто член е кметът на Добрич, ще проведе днес трето заседание, на което ще бъде представена информация за изпълнение на решенията, приети на второто му заседание на 17 декември 2013 г.

Членовете на съвета ще разгледат доклад относно провеждането на втора процедура за присъждане на Етикет за иновации и добро управление на местно ниво и информация за изпълнението на мярка 1, приоритет 2 към Стратегическа цел 1 „Анализ на териториалното разпределение на данъка върху доходите на физическите лица и разработване на варианти за определяне на местен ДДФЛ.“ В точка разни от дневния ред секретариатът на съвета по децентрализация ще представи мярка N 22 от третия пакет за намаляване на регулаторната тежест  и приемане на решение за предприемане на действия по нейното изпълнение.

По–късно днес кметът на Добрич Детелина Николова ще вземе участие и в заседание на Управителния съвет на Националното сдружение на общините. Кметовете ще допълнят списъка на болници в отдалечени и рискови райони и ще разгледат открити въпроси по провеждане на Общото събрание. Ще бъдат обсъдени становища по проекти на нормативни актове и ще се определят делегати на Националното сдружение в Общото събрание на НАЛАС – Мрежа на Асоциациите на местните власти от Югоизточна Европа .

В заключение кметовете ще изберат място за провеждане на Националната среща на финансистите на общините и ще разгледат актуални въпроси и резултати от важни срещи на представители на Сдружението.