Изграждат нови пешеходни пътеки в Стара Загора

Продължава работата по подобряване на транспортната комуникация в центъра

Повече от 52 пешеходни пътеки тип „зебра", изработени по метода червено-бял структурен студен пластик, са изградени по старозагорските улици от началото на мандата на кмета Живко Тодоров.

Само на булевард „Св. патриарх Евтимий“ – единствената артерия, която свързва Стара Загора с автомагистрала "Тракия", те са 22 по протежението от „Ремиза“ до околовръстното шосе.

До края на годината предстои да бъде поставена и 3 510 кв. м. хоризонтална улична маркировка – линии за престрояване, осови линии, стоп-линии и стрелки, ще бъде изпълнена със светлоотразителни перли по метода шприц пластик, при изпълнението на новата схема за организация на движението в града.

Общо 18 са червено-белите пешеходни пътеки по бул. „Славянски“, а 9 са изградени по ул.“Августа Траяна“, от кръговото движение под стадион „Берое“, до пресечката с бул. „Руски“. Такива има и на изхода за с. Старозагорски минерални бани, до магазин „Зора“ и др.

Нови пешеходни пътеки по метода структурен студен пластик и хоризонтална улична маркировка шприц пластик ще бъдат направени и по булевардите „Ген. Столетов“ и „Хр. Ботев“. Общо 436 кв.м. ще бъдат изпълнени на бул. „Хр.Ботев“, от ул.“Одринска епопея“ до бул. „Крайречен“ и 456 кв.м по бул. „Ген.Столетов“, от бул. „Крайречен“ до ул. „д-р Т. Стоянович“.

Мероприятията за подобряване на транспортната комуникация в централната градска част са в изпълнение на втори етап от проект по поръчка на Община Стара Загора. Третият етап от въвеждането му ще започне веднага след приключване на строителните дейности по изпълнението на Водния проект на Стара Загора, съобщи кметът Живко Тодоров.