Зоопаркът в Стара Загора - финалист в "Място в сърцето"

Започва набирането на дарения

Старозагорският Зоопарк е сред 12-те финалисти на Националната кампания "Място в сърцето" с 425 събрани гласа.

В надпреварата с гласуване в интернет участваха още два обекта от града - Старият чинар, събрал 103 гласа и Алековият кът в Аязмото - 30 гласа.

С това започва четвъртият етап от проекта на Финдация "Работилница за граждански инициативи". В рамките на пет месеца ще се събират дарения, като за целта на сайта на кампанията ще има няколко предложения за осъществяване на даряването - онлайн даряване, със смс и чрез банков превод. Ще се определи и необходим таргет за набиране на средствата в зависимост от нуждите на проекта. Етапът завършва на 30 юли 2014г.

От 1 август започва реализирането на проектите. То ще се осъществява в екип с гражданските сдружения и Обществени фондации по места, както и със съдействието на местната власт и специалисти в областта.

Останалите финалисти в поректа са: Благоевград – Градинката с паметника на Васил Левски, Бургас – църквата „Св. Кирил и Методий“, Варна – Малките римски терми, Габрово – Градинката с мечето, Кърджали – Фонтана на площад „Освобождение“, Плевен – Спортно игрище за боче, Пловдив – Младежки хълм, Русе – Русенският кей, Сливен – Двора на параклис „Свети Мина“, гр. Сливен, кв. Ново село, София – Мостиката и гъбата на езерото Панчарево и Ямбол – Православен храм „Успение на Пресвета Богородица“.

Инициативата има за цел да подкрепи проекти свързани с обновяване и възстановяване на емблематични за местната общност средища и сгради. Кампанията има за цел да провокира дарителството и гражданското участие за подобряване състоянието на различни обекти в градската среда, които хората носят в сърцата си като символ на града.