И Пирин с проблеми преди мача с "нафтата"

След добрите игри в последните си два мача, Нефтохимик подсказа, че може да вземе още точки за първенството

Двама от основните футболисти на Пирин Гоце Делчев ще пропуснат домакинския двубой срещу Нефтохимик тази неделя. Мачът се определя като дерби на дъното и ще определи кой от двата отбора ще завърши последен в редовния сезон.

След добрите игри в последните си два мача, Нефтохимик подсказа, че може да вземе още точки за първенството, макар спасението да изглежда повече от илюзорно. Нафтата няма да разчита в предстоящия двубой на бившия младежки национал Емануил Манев, който получи разтежение в мача с Ботев Пловдив и още около седмица ще се възстановява.

От Пирин пък съобщиха, че под въпрос за мача е Мартин Газиев. Халфът получи контузия по време на мача с Лудогорец и бе изваден принудително от игра. Той все още се възстановява, като участието му в срещата е под голяма въшросителна. В същото време днес се разбра, че още един ключов играч на неврокопчани е аут от двубоя с Нефтохимик. Това е огфанзивният полузащитник Костадин Башов, който е наказан да не участва в една среща, за натрупани картони. Башов се подготвяше с нафтата около 3 месеца, но след това получи оферта от Пирин и предпочете да играе за отбота от югозападна България.