ПловдивУтре: 6 март

Мисия Пловдив

05-03-2014, 19:23

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Къде, кога, какво в Пловдив утре?

От 11 часа в четвъртък в заседателната зала на Община Пловдив ще се проведе пресконференция по повод Световния ден и седмица на глаукомата. Всяка година със съдействието на Община Пловдив се провеждат безплатни прегледи на болни от глаукома и хора от рискови групи. На пресконференцията ще бъдат съобщени подробности за инициативата.

Отново в 11 часа официално ще бъде открита новата социална услуга Преходно жилище за девойки от Дом "Олга Скобелева". Сградата, в която ще функционира услугата, е частна общинска собственост, предоставена за ползване с решение на Общински съвет – Пловдив. Ремонтът на материалната база е извършен с дарения на материали, труд и средства от фирми, организации и граждани, стойността му е 50 000 лв.

Александър Граф Ламбсдорф, депутат от Европейския парламент и заместник-председател на групата на Алианса на либералите и демократите за Европа пристига на тридневно посещение в България. Той ще бъде придружаван от д-р Йоахим Щамп, заместник-председател на групата на СДП във федералния. В четвъртък двамата ще посетят пловдивския квартал "Столипиново", където в 15,30 часа ще се срещнат с представители на ромската общност. Час по-късно те ще бъдат приети от заместник-кмета Георги Титюков в община Пловдив.

В чест на националния празник на България 3 март - Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ” ще сподели с жителите и гостите на гр. Пловдив един от най-вълнуващите си спектакли – „Железният светилник”. Постановката по епохалния роман на Димитър Талев ще бъде представена пред пловдивска публика утре на сцената на Военния клуб. В спектакъла участват цяла плеяда звезди - Васил Михайлов, Александра Сърчаджиева, Явор Бахаров, Стойко Пеев, Милен Миланов, Георги Новаков, Георги Кадурин, Ангел Генов, Тигран Торосян, Никола Гълъбов, Иван Ласкин, Нели Монеджикова, Радина Кърджилова, Антоанета Добрева –Нети, Меглена Караламбова и Елена Райнова.

„Нощ на талантите“ с Богдана Петрова организират от клуб „Библиотеката” в Пловдив. Специалната нощ започва от 20 часа в четвъртък, като организаторите приканват всички, които имат някакъв талант, да дойдат и да го покажат пред широка публика.

В периода от 6 до 9 март 2014 г. Карлово ще е домакин на „Дни на арабската култура и ролята на жените в нея”. Събитието е част от проект „Четириизмерно женско овластяване” на карловското сдружение „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина”, финансиран от Фондация „Анна Линд”. Проектът се изпълнява в партньорство с „Агенцията за развитие на Южен Египет”, чиито представители също ще присъстват на срещата. Местен партньор по проекта е Учебен център „Интелект”, които активно се включиха в конкурса „Египет – познат и непознат” и в подготовката на културната програма.