Немски евродепутати на визита в Столипиново

Мисия Пловдив

06-03-2014, 07:00

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Срещат се с представители на ромската общност

Александър Граф Ламбсдорф, депутат от Европейския парламент и заместник-председател на групата на Алианса на либералите и демократите за Европа, както и водач на листата на Германската свободна демократическа партия (СДП) за изборите за Европарламент 2014 г. пристигаа на тридневно посещение в България.

Той ще бъде придружаван от д-р Йоахим Щамп, заместник-председател на групата на СДП във федералния парламент на провинция Северен Рейн-Вестфалия и говорител по интеграционната политика на групата. В петък двамата ще вземат участие в дискусия под надслов "Модели на миграция в ЕС: Изтичане на мозъци или "миграция по бедност"? Предизвикателства пред България и Германия". Дискусията ще започне с въвеждащо изказване на доц. Даниела Бобева, заместник министър-председател по икономическото развитие на България, и ще тематизира също ситуацията на ромското малцинство в страната.

Днес Граф Ламбсдорф и д-р Щамп ще посетят пловдивския квартал "Столипиново", където ще се срещнат с представители на ромската общност.