Извинения и еротика в депутатския Фейсбук

Животът

06-03-2014, 09:52

Снимка:

© DADO RUVIC

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Добавят ги в групи без тяхно съгласие

Социалните мрежи могат да бъдат както полезни, така и вредни, когато депутатите публикуват лична информация на профилите си, информира bTV. Преди два месеца точно от Фейсбук гръмна скандал, че синът на Митко Захов от ГЕРБ е използвал колата му и е спрял на място за инвалиди. Депутатът е на мнение, че политиците трябва да внимават с личните си профили и да ги използват за обръщение към избирателите си.
"Затова реших да се извиня във Фейсбук страницата си на всички хора, които са запознати по една или друга причина с тази ситуация, и да се извиня от негово име, че това не е някаква практика, а просто така се е наложило", обясни народният представител.
Още по-открит във Фейсбук е депутатът Петър Ангелов, който преди няколко месеца даде имунитета си по искане на главния прокурор Сотир Цацаров за обвинения за данъчни престъпления за над 4 млн. лв. и участие в престъпна група. Депутатът от ДПС редовно лайква на стената си голи жени и сайтове за възрастни.
"Във Фейсбук пространството има такива снимки. Аз съм млад човек, на 36 години, вдовец съм и не мисля, че е проблем да харесвам всичко хубаво, дори и разголени снимки, защото българските жени са едни от най-хубавите жени в света, така че не виждам нищо ненормално в това нещо", аргументира се Ангелов.
БСП може и да отрича, че е в коалиция с "Атака", но един от най-върлите активници в мрежата - Таско Ерменков, е дал своя глас за партийната телевизия на Волен Сидеров. "Още когато беше референдумът за АЕЦ-Белене и при условие, че телевизия Алфа ми предостави най-много възможност да агитирам за АЕЦ-Белене трябваше, да бъде върла неблагодарност да не ги харесвам, нали", пита Ерменков.
Колежката му Деница Караджова е на мнение, че винаги има риск депутат да бъде добавен в група във Фейсбук без неговото съгласие. „Проверих в какви други групи са ме включили – "Да предпазим карловския кестен от застрояване от Дисни", "22 години все надолу и надолу". Общо взето групи, за които не съм и подозирала, че са ме включили. Смятам, че трябва да се иска разрешение преди да те добавят в такива групи, иначе са безумни", смята Караджова.
Сергей Кичиков е един от 118-те хиляди участници в групата "Нека да помогнем на Веселин Маринов да спре да пее". Депутатът от ДПС е на мнение, че народният избраник е човек като всички останали и има правото да се шегува, дори публично, обобщиха от bTV.