Маламов проговори: Станков излива лъжи срещу мен

Отказах да взема премия от един мач и оттогава треньорът ме нарочи, признава халфът на Локо (Пд)

Халфът на Локо (Пд) Станислав Маламов най-после изля мъката си и проговори за ситуацията около него. Техничарят изригна срещу треньора си Александър Станков, като обяви, че наставникът постоянно излива лъжи срещу него.

Маламов направи това в обширно интервю пред Трибуна Пловдив, в което казва, че конфликтът между него и Станков всъщност е заради отказ футболистът да вземе премия за един мач на черно-белите.

Ето какво сподели Маламов пред Трибуна Пловдив:

„Оставам, но сигурно ще тренирам сам. Засега няма да съм в първия отбор, отстранен съм от него. Аз нямах намерение да се получава този конфликт, нито исках да става достояние пред медиите и хората, но след неговите (б.р. на Александър Станков)  постоянни и непрестанни изливания на лъжи срещу мен, аз трябваше да кажа моята позиция и каква е истината. Нещата са толкова много, че не знам от къде какво да кажа…“.

„Първо, сам съм определял в кой мач да играя… Аз имах разговор с него, който той го обърна в медиите срещу мен. Аз отидох от човешка гледна точка да си кажа къде ми е болката. Споделих, че виждам каква е ситуацията, че няма да се разчита на мен и исках да си помисля 1-2 дена, да видя каква е ситуацията.

Казах му, че не съм готов за този мач (бел.ред двубоят с Любимец), защото ми е каша в главата и няма с какво да му помогна. Той ни е казвал не веднъж в съблекалнята, че когато не сме добре или не се чувстваме готови да играем, му казваме, защото нямало нищо срамно в това. Аз това и направих. След разговора ни той ми каза, че не иска да избързвам, това било най-важното.

Помислих си, че сме се разбрали, а след това той излезе и обърна всичко срещу мен. Това ме огорчи. Това за мен е долна постъпка. Той излиза и казва, че искам да го скарам с феновете…

Първо кой съм аз и какво влияние имам над феновете аз?! Това, че феновете си имат страна, не е мой проблем. Бил съм се сравнявал с други играчи, които тренират цяла седмица, а аз какво правя, да не би да спя?

Искам да кажа също, че преди да дам това интервю аз съм му ги казал всички тези неща в очите. Всичко съм му го казал и пред него, затова и съм си мълчал. С едно интервю той искаше да ме компрометира. Всеки, който ме познава, знае, че не съм такъв - нито съм капризен, нито конфликтен, нито несериозен. Преди тази случка не съм влизал в конфликт с никой от отбора“.

"Целият конфликт дойде от това, че отказах да взема една премия още през есента. Не исках парите, защото казах, че не съм се представил добре. Аз реших, че като не ги заслужавам, е по-добре да ги оставя за Трибуна Бесика. Това никой не го знае от хората, нали…?

Оставих парите в сметката за трибуната. Аз не ги заслужавам и ги оставих, това е. Някои хора се обидиха, а той ме попита пред цялата съблекалня защо не съм си взел парите. Аз му казах, че не искам да занимаваме всички с това. Не исках това да се знае, но нещата станаха много.

От тогава само един път ме взе в групата за някой мач. Даже и тогава ми направиха интрига, че съм преговарял с друг отбор и така ме изкараха от групата и за следващите мачове. В крайна сметка и той разбра, че няма нищо вярно във всичко това, но аз си замълчах.

„В нито едно интервю не съм споменал неговото име. Никога не съм казал нищо против него. Не знам от къде идва тази злоба. Това, че съм написал във Фейсбук и това, че той се оприличава в него, е негов проблем.

А това, че намесва момчета като Жоро Стефанов и Абушев… Тези момчета никога не са играли за пари. Винаги са играли със сърцето си за отбора. Абушев е юноша на Локомотив и това му бе мечта да играе за отбора. Не знам защо ги намесва, като те не са казали и лоша дума за него. Това, че той казва, че обича Локомотив, не е редно. Аз не обичам да говоря такива неща пред медиите. Не се оценява така колко обичаш един отбор“.

„Той (бел. ред Станков) постоянно изтъква, че който както тренира той ще е в групата. Аз искам да му задам един въпрос. Преди дербито с Ботев, когато загубихме 2:0, един играч не тренира цяла седмица. Имаше проблеми момчето, включи се в последната тренировка и така той влезе като титуляр и игра целия мач. Как става това като не е тренирал цяла седмица?

Иначе аз не съм тренирал и не съм бил във форма. Това ме обижда, постоянно се пише по медиите за мен. Той нито един път не е изязъл пред мен и не ми го е казал това в очите“.

„Зимата, след като ги направиха всички интриги, когато аз трябваше да реша дали си тръгна, когато близки и приятели идваха и ми казваха, че тези хора в отбора искат да ме съсипят, разумът ми казваше да се махна, но сърцето ми казваше да остана. Казвам го, защото много лъжи се изказаха за мен, иначе не съм искал да го разкривам“.

„След случката от миналия ден имах оферти и от отбори от първата седмица, но реших да остана заради сърцето си. Заради това, което ми казва и сега то. Въпреки всички тези мръсотии, ще тренирам сам или с юношите до лятото, това няма значение.

Така ли постъпва един предател, за какъвто Станков ме обяви? Аз съм се отказвал от заплати и какво ли не, а съм предател?!

Не казвам, че парите не са важни, но аз обичам този отбор. Хората започнаха да си мислят, че аз не тренирам. Той заяви, че сме имали уговорка да тренирам здраво… та аз кога не съм тренирал здраво?!“

„Аз казах всичко и на него вчера пред съотборниците ми. На мен съвестта ми е чиста. Не искам да ме разбират, че съм най-примерният, но всяко нещо си има граници. Може би и аз имам грешка във всичко това. Не искам да има напрежение в отбора заради мен, защото на хората им писна.

За това с Трибуна Бесика могат да кажат, че това не е истина, но точно заради това не съм в групите за мачовете. Никога не съм казвал нищо против Станков. Не знам страх ли го е от това или има нещо друго…“.

„Той се подиграваше с мен на подготовката. Нормално ли е да ме вкарва в двубоя с Днипро при 5:0 като смяна в 90-ата минута…?

Аз приключвам тази тема, който колкото си иска да говори, но това е истината“.

„Искам да благодаря на феновете. Изключително много приятно изненадан съм, защото аз съм никой. Искам да благодаря на всеки един за подкрепата“.