"Знакът на българина" ще промени политическото статукво

На вниманието на СЕМ: В този сериал е продуктово позиционирана България!

"На вниманието на СЕМ: В този сериал е продуктово позиционирана България” – с това обявление започва първата серия от култовия български сериал „Знакът на българина: Кървавият код”.

А как продължава? Не-е, авторите все още не издават. Ще трябва да изчакате до официалната премиера на авторския политически трилър, направен по мотиви от завладяващите книги на Димитър Недков. А тя е в понеделник, 10 март, от 23:00 часа – по ТВ7.

За сметка на това създателите на продукцията издадоха куп други подробности на официалното ѝ представяне вчера в Националния исторически музей, за които би било твърде постно определението „много интересни”. Филма представи самият Димитър Недков. Както и мисията, която си е поставил с него.

Както вече ви загатнахме с първото цитирано изречение от него, „Знакът на българина” е много повече от обикновен сериал. "Това не е продукт за забавление в свободното време. Не е и продукт с изцяло бизнес насоченост”, бяха думите, с които Недков представи сериала. От самото си начало той е замислен като политически трилър (което авторът определи като много смел ход от страна на телевизията и екипа, работил по проекта).

А политическите трилъри не носят печалба – "те носят повече проблеми", убеден е той.

Това и обещава на зрителите Димитър Недков – проблеми. Промяна. Преобръщане на политическото статукво. Въобще – всичко, от което българският народ, уседнал в статичността на удобните си политически и исторически устои. "Знакът на българина” ще засегне много интереси и много хора ще се противопоставят на сериала. (...) Ще има яростна кампания срещу него!”, обяви създателят му.

Самият той определя начинанието по филмирането на книгите си като една „авантюра”, но споделя, че тази авантюра събира къртовските усилия, положени в един 6-годишен проект. Разбира се, началото му тръгва от написването на първата от книгите „Знакът на българина”, която излиза от печатницата на издателство „Стандарт” през 2009 г. и веднага става хит сред българските читатели, с което се противопоставя на негативната тенденция при интереса към родните издания. Поредицата включва още две книги, а невероятната история се развива и в романа "Заплахата Дан Браун".

"Неслучайно слоганът на сериала е: „Битката за достойнството на този народ”, добави Димитър Недков. И обяви, че е време тази битка да започне!

Вижте тук кои са героите в новия български сериал