Пловдив очарова Белград с мартеници

Мисия Пловдив

07-03-2014, 11:21

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Представи богатото си наследство на туристическо изложение в Сърбия

Община Пловдив участва в 36-ото международно туристическо изложение IFT (International Fair of Tourism), провело се от 27 февруари до 2 март в Белград.

Изложението е класирано като най-голямото туристическо събитие в Република Сърбия и Югоизточна Европа. Съседи на нашата община бяха представителите на Министерство на икономиката и енергетиката и на още десет общини и туристически фирми.

Към щанда на Пловдив, който предлагаше рекламни материали за богатото културно-историческо наследство на града, бе проявен голям интерес от много чуждестранни туроператори и туристически агенти, организации и общини, туристически центрове, хотелиери, похвалиха се от общината. Чрез специално подготвена за форума анкета се установи, че Пловдив е познат на много от участниците и най-вече на посетителите в изложението.

Използвана бе възможността да се отправи покана към туроператори от Сърбия, Гърция, Турция, Черна гора, Унгария и Словакия за участие в Четвъртата международна среща на туроператорите, която ще се проведе в Пловдив от 14 до 18 май 2014 г.

На феноменален успех се радваха художествено изработените мартеници на пловдивската майсторка на народните занаяти Елена Драмова, с които на 1 март представителите на ОП "Туризъм" закичиха участници и посетители на изложението.

Представянето на Пловдив като привлекателна туристическа дестинация, която предлага на всеки да се докосне до културно-историческите паметници и да отнесе със себе си частица от това наследство, бе оценено високо както от професионалистите в туристическия бранш, така и от посетителите на изложението в Белград.